Om Blue Riband

Selskapet Blue Riband ble etablert i 2001 i forbindelse med utviklingen av kunnskapsspillet Blue Riband som ble sjøsatt våren 2003. I kjølvannet av det første spillet, kom Båtbingo på markedet i høsten 2005. Mange kunnskapsrike og kreative personer med et nært forhold til sjø og hav er tilknyttet virksomheten og trolig vil flere maritime spill følge i kjølvannet av de to første spillene fra Blue Riband.

Mannskap om bord under utviklingen av kunnskapsspillet Blue Riband har vært:

Klara Elisabeth Lauvås
Klara er utdannet ved Statens håndverk- og kunstindustriskole i Oslo, med hovedfag i visuell kommunikasjon. Hun har lang erfaring som grafisk designer og illustratør i reklamebyrå. Underviser i formgivingsfag og media/grafisk design ved Ole Vig Vidergående skole.

Helge Gresseth
Helge er utdannet typograf og har lang erfaring fra trykkeri og reklamebyrå. Han driver eget grafisk firma og har bl. annet hatt ansvar for utgivelsen av over 30 bøker.

Anne Folvik
Anne er autorisert fokkeslask og medlem av Kjeungen kystlag. Hun sitter inne med utrolig mye kunnskap om alt mellom himmel og jord og vinner alltid når vi spiller kunnskapsspill.


Elin og Asbjørn Folvik

De har begge hovedfag ved Institutt for systematisk zoologi (edderkopper og beinskjelett hos fugler) Elin underviser i realfag ved Gand videregående skole og Asbjørn er miljøkonsulent hos Ambio Miljørådgiving AS

Eli Johanne Ellingsve
Eli er språkforsker med dr. grad i stedsnavnsgranskning. Hun har lest og kvalitetssikret spørsmålene og har brukt opp mange rødpenner. Ihuga seiler til tross for problemer med sjøsyke.

Aasta Folvik
Elektroingeniør, med lang erfaring med utvikling, markedsføring og salg av elektroprodukter. Mange års erfaring fra naturbarnehage og Den Norske Turistforening. Flere års erfaring som regattaseiler, men trives best som turseiler.

Hvorfor maritimt brettspill?
(av Aasta Folvik)

På familiens seilturer var det alltid mannen min som sto for planlegging og seilas, mens jeg hadde ansvaret for barn og matlaging. Etter å ha lest et oppslag i media om en drukningsulykke som kunne vært unngått dersom flere av mannskapet kunne håndtere båten, bestemte jeg meg for å lære om båtbruk og sikkerhet. Jeg besto Båtførerprøven og tok VHF-sertifikatet og som tidligere orienteringsløper syntes jeg dette med kart og navigering var kjempegøy.
Jeg så meg rundt i båtmiljøet og registrerte at det var mange i samme situasjon som oss og etter hvert dukket ideen om et maritimt familiespill opp.
Arbeidet med utviklingen av spillet startet høsten 1999 og jeg har siden da brukt hundrevis av timer på å gjennomgå maritim litteratur for å finne stoff til spørsmålskortene. Det har værten krevende og utfordrende oppgave, men også veldig lærerikt. Arbeidet med å lage spørsmålskortene har vært som en ramsalt reise gjennom historien. Det har vært utrolig spennende å lese verdenshistorien sett fra sjøsiden og jeg har fått mange aha-opplevelser underveis.
Da vi begynte på prosjektet så vi ikke hvor mye arbeid som lå foran oss, og heller ikke alle skjærene i sjøen. Det var selvfølgelig bra, for hadde vi gjort det, hadde det nok ikke blitt noe av kunnskapsspillet Blue Riband.
Nå er spillet ferdig. Vi som har arbeidet med Blue Riband er godt fornøyd med sluttresultatet og håper også spillere av Blue Riband føler at de blir tatt med på en ramsalt sjøreise over hav og gjennom tid.

Returner til hovedside